I wonder who's like this one.



Enjoy.

Allmänbildning, Annika Norlin.

Neverastenderandneveraswelldressed
Neverashandsomeandneverasgoodinbed
Neverhadsuchgoodtaste
Neverasmuchlikeme
Wellthere'snothinglikeyouwhenyou'regone

And I’ve got a penguin checking me out.



Vill ha, vill ha, vill ha.
Någon som har tolv tusen som ligger och skräpar?
(A)

     Jag borde lära mig av mina misstag.
Man skola icke jobba i converse. Du får ont i ben och rygg. Ta springskorna!
Vad gjorde jag imorse? Jo, jag tog mina converse, såklart. Och nu har jag en förgräslig smärta (okej, hanterbar smärta) i ryggen, och benen viskar att de har lite ont de också. Suck. Jag kommer aldrig lära mig. Empiriskt lärande fungerar inte på mig, icke sa nicke. Imorgon ska jag ta springskorna, mina fina adidas. Lovar. 
     Han den där tokstollen är i Gbg. Tråk. Själv är man hemma och sliter och jobbar. Tjänar pengar. Och har en ursäkt att inte plugga. Great. Det känns bra, eller kommer kännas bra, fram tills imorgon vid den här tiden. Då kommer helgen kännas bortkastad, värdelös och helt enkelt onödig. Men förhoppningsvis har jag sällskap. Det är bättre så. I alla fall. Jag har ju, i och för sig, skrivit klart mitt curriculum vitae på utländska, och ska lämna in det på måndag. Det är ju bra. Jag har hört att tänka positivt är någe bra. Sarkasm brukar faktiskt funka det också. Men positivitet! Yes! Great..
     Arkitekt ligger på hatthyllan nu i alla fall. Jag ska följa hjärtat och det blir nog något i anknytning till litteraturens fascinerande värld. Hoppas jag. Författare är en dröm, men det här med att faktiskt kunna skriva fiktivt i längre än två A4 brukar inte funka så suberbra. Egentligen är jag nog bättre (läs: har tränat mer) på att skriva facklitt. Tråkigt nog. För skönlitteratur är helt underbart. En kurs i kreativt skrivande kanske kan ändra på den saken? (Och en MacBook 13'' i aluminium skulle helt klart få fart på inspirationen) Just det, inspiration är för amatörer. Det stämmer, ibland. I alla fall när det gäller skolstuff. Då kan inspiration gå och ta sig någonstans. Där gäller det att producera. Punkt.
     Så kanske journalist/reporter/recensent? Dock diggar jag egentligen inte mediasvängen. Tyvärr.
Äsch. Det finns tid. En stund kvar att tänka. Först ska man bli motiverad att plugga igen. Och ärligt talat, just nu känner jag mest att det vore jävligt skönt om den här skiten var över.

For the record, har vi 20 major things kvar innan vi får en spark i baken och snubblar ut i vuxenvärlden.
Great.

Word of the day: Great (with a sarcastic undertone)


Simma lugnt.

Allmänbildning, Annika Norlin.

You look nice alright
And I like the way you nod after everything I say
Like it actually means something to you

And I like your record collection
Townes and Jens with a hint of Rickie Lee
And you've cleaned up the bathroom, made a really nice soup
but a bit too much sci-fi in your shelf with DVD's

But there are things you need to know about me
I'm weak right now, so weak right now
I need proof before I dare to open this heart
So I've prepared a quiz for you

Would you freak out if I said I liked you?
Do you walk the line?
Is your IQ higher than your neighbours?
And is it very much higher than mine ?

Can you sleep when I grind my teeth?
Do you look away if I slob when I eat?
Will you let me be myself?
Can you at all times wear socks? Because I'm still scared of feet

And if I'd fall, would you pick me up?
If I'd fall, would you pick me up?

Do you talk in the middle of Seinfeld?
Do you read more than two books a month?
Do you get racist or sexist when you've had a few?
Is it fine if I make more money than you?

Have you slept with any people I work with?
Is there anyone you'd rather wish I'd be?
Do you still keep pictures of old girlfriends?
Are they prettier than me?

And if I'd fall, would you pick me up?
If I'd fall, would you pick me up?




14.02.09 @ Spegeln. Längtar ^^.

Heja Aktuellt.

     Vilken soppa!
Stackars programledare som samtidigt ska tysta Mohamed Omar som pratar om Palestina-Israel och går till personangrepp på Fredrik Federley (inte för att jag är hans största fan) och villaförorter, som han ska försöka kritisera Riksdagens utredare om deras brist på källkritisk analys i utredningen angående hurvida Rosengård har islamistiska extreminister eller ej. Tillslut räddar producenten honom, och tiden för inlägget tar slut.
Och sen slutar väderdamens knapp att fungera. Jag tittar helt klart för lite på nyheterna nuförtiden.
     Innan nyheterna tog vid, lyckades jag se 2/3 av Popcirkus. Skönt program, lagom hög nivå och bra musik. Lite darrigt på sina ställen, och lite fnissigt från Luuk och hans kompanjon. Värt att följa? Japp. Hoppas på samma nivå och mysfaktor throughout hela allt ihop.
     Min pluggkväll blev en SVT kväll. Just nu Babel, och diskussion om det eviga ämnet bipoläritet. Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva är en bok jag känner att jag inte borde, men vill läsa. Det här med recensent känns allt mer aktuellt för mig (alltså, mer aktuellt än vad det var igår när jag kom på idéen). Främst böcker. Man får en ursäkt att läsa, great! (: Ibland hatar jag verkligen att jag inte kan ta och bestämma mig någon gång. Teckentolk, fritidspedagog, arkitekt, recensent, bla bla bla. Det är fasen inte enkelt, det här med framtiden. På något sätt har dock känslan av "lugn-du-hinner" börjat att infinna sig, vilket är skönt. Jag har nog insett att det faktiskt finns tid till att göra allt det där, resandet, pluggandet, familjandet och levandet. Och på ett år, hinner man en hel del.
     Nästa år (mina år är fortfarande läsårsbundna, så läs: nästa höst) ska jag titta lite på världen. Inget plugg! Jobba, ut och resa, jobba, ut och resa, läsa, allmänbilda mig, skriva, jobba, ut och resa. Och spara pengar. Massor med pengar. Miljonär innan trettio, endast tack vare sparade tillgångar?
     Musikmixen som börjar på torsdag verkar som ett bra program, nu när Gardell har lämnat etern. Prisa gudarna för Pulic Service! Kanske inte fullt så fanatiskt, men tack ändå. Jaja, nu är det back to the teve.

Simma lugnt.

Fem gånger Gud.

Vi borde skämmas, så dålig var versionen vi gjorde av den på teatern.
Jag är hemskt besviken på teaterpubliken i stan, inga stående ovationer, men de fick springa in och ut många gånger.
     Hamadi Khemiri bokstavligt talat briljerade i slutscenen, allvar och skämt förenades på ett magiskt sätt och jag är kär i Jonas Hassen Khemiris skrivna ord. Måste läsa hans böcker också. För att återgå till pjäsen, tror jag aldrig att 90 minuter har gått så fort. Jag trodde varje ord av vad de sa, det var inget överdrivet teater-aperi, utan skådespel. Inte för att jag vet så mycket om sånt, förutom kunskaperna man får i Teater A som estetiskt val. Men mina ovana ögon ville se ett storverk.
     Jag tror att jag säkert överdriver, och att de som faktiskt kan det här skulle tona ner mig en massa, men jag tenderar till att överdriva när jag blir entusiastisk över något, som till exempel en pjäs, en låt, eller ett lyckat biljettköp. Sak samma. Den var helt enkelt en jävligt bra pjäs.
     Såhär skriver Jonas Hassen Khemiri själv om Fem gånger Gud:
"Min nya pjäs är en politisk komedi. Nej, det låter för trist. Min nya pjäs är ett khemiriskt drömspel. Nej, det låter för skrytigt. Den handlar om ords makt, fem gudar och pingviner. Och om den där eviga teatern som vi alla ägnar oss åt varje dag - sättet som vi använder ord för att iscensätta oss själva, för att aldrig bli avslöjade. Nej det låter för flummigt. Pjäsen är konstruerad som en sån där rysk docka som man får i present och fast man vet att dockan bara kommer att samla damm allra högst upp på bokhyllan så ler man artigt och öppnar den största dockan och hittar så klart en mindre inuti och så öppnar man den också och hittar en ännu mindre inuti och hela tiden måste man fortsätta att spela förvånad. Nämen! En till! Oj, vilken liten en! Så är min pjäs konstruerad. Bara att dockorna är olika versioner av sanning och längst in hittar vi. Tja. Kanske språket självt? Ja, det var inte så dumt. Behåll det."
     För att förvirra mig själv ännu mer, tror jag att recensent skulle passa mig utmärkt. Och sen har jag hört att man får gå gratis på det man ska tycka till om, vilket är ett stort plus. Undrar var man pluggar till sånt, och om jag kommer att ändra mig om tre veckor. Är det värt att plugga in matte c nu när arkitekt ligger vilandes på hatthyllan? Hm. Kanske. Först gäller svenska reportage, cv på engelska, proposal på två böcker till engelskan, cv på svenska, massa sidor i int. ek boken, uppsats om ondska baserat på Gardells dramaserie De halvt dolda, och ett försök till att förstå KK:n, samt en argumenterande geografi uppsats om hurvida Egypten är ett i- eller u-land. Det var fram till sportlovet. On top of that har vi historia c. Och kanske matten. Känns stabilt du.
     Nu ska jag njuta av det jag kommer ihåg av Fem gånger Gud. Monologen på slutet var verkligen grymt. Hela slutet var sjukt bra. Bara så ni vet. Det värsta med teater är att man tappar så mycket så fort man reser sig, know the feeling? (Säger hon som varit på teater twice) Man glömmer. Eller jag glömmer. I vilket fall.

Simma lugnt.

Stadion, tidigt i juni, vi ska, vi ska, vi ska dit!

Efter div. tekniska problem "bortom Live Nation och Eventims kontroll", så fixade det sig tillslut.
Det är en sån sjuk adrenalinkick att faktiskt komma in på hemsidan, klicka sig fram, betala och inse, att sex ståplatsbiljetter till Bruce Springsteen den 5 juni ligger och väntar på mig någonstans. Att veta att jag inte behöver betala överpris på blocket.se denna gång, utan att det blir precis som det ska. Det blir sthlm, mindre än en vecka innan studenten, det blir Springsteen, det blir ståplats, det blir underbart sällskap, det blir magiskt!



Countin' on a miracle


Och livet rullar på.

Dagens Kvällens känsla: Likgiltighet.

Duktig har jag varit. Mhm. Eller, har gjort lite i alla fall. Borde göra en massa mer. Missade totalt mötet med J Z som jag skulle ha efter vår "vi-verkar-överamitiösa-men-vill-precis-som-alla-andra-bara-missa-lektioner" presentation. Det här med Ma C går inte så bra som det borde. Tänk om man bara kunde stoppa in ett chip i hjärnan, och vips! så skulle man kunna allt det finns att veta om matte c. Och vips! så skulle ett till betyg vara fixat och en mindre sak att lägga energi på.

PA-ångest är ett ord som borde införas i SAOL. Helt klart.
Det är nog årets ord, so far. PA-ångest.
Det blir inte bättre för att jag eventuellt kanske möjligtvis ska byta ämne.
Ingen stödjer mig i det beslutet.
Buhu för mig.
Jo, jag ser också hur dumt det verkar.
Men jag jobbar hellre arslet av mig för något som är intressant,
än att fortsätta i denna fart och fixa ett halvdant arbete, som på grund av mitt bristande intresse,
blir en skittråkig teoridiskussion a la doktorsavhandling.
Faktiskt.


Andas.
Jag måste verkligen sluta engagera mig överallt.
It's killing me.
Well, my back at least.


Simma lugnt.

Poäng.

Enligt vuxenpoäng.se är jag 31,1 år.
Alla som är förvånade, räck upp handen?
Ingen?

Enligt fjortispoäng.se är jag 18,5 % fjortis.
Det var nästan pinsamt.



Shit happens när man inte har något att göra en måndag på en alldeles för hög våning i skolan.

Simma lugnt.


Sånt som piggar upp en seg dag.

None

Tragiskt, jag hittar inte i min egen stad.

Nej, det är inte tragiskt, det är nästan patetiskt.
Jag hittar inte dit jag ska ha möte i eftermiddag, så jag var tvungen att svälja min stolthet och printa ut en karta.
När jag hade gjort det, insåg jag att jo, jag skulle nog ha hittat dit ändå, but still.
Det är jobbigt att inse att man inte hittar till ett ställe man har varit på alldeles för många gånger i sin ungdom.

Nejmen det här med körkort är ju roligt.
Faktiskt.
Fri som en fågel och taxi åt alla. (:
Great.
Dock så har jag faktiskt inget emot att stå på Ica Maxis parkering i trekvart och vänta på syster som har varit i Västerås, för att skjutsa hem henne.
Mina nyinköpta skivor räddade mig ännu en gång.

Det här med intressanta inlägg som ska bidra till samhällsdebatten har ju falerat helt.


Simma lugnt.


Och de nominerade är...

P3 GULD.
Ett underbart sätt att spendera en lördagskväll på.

Och kanske främst för att småfjollor som EMD inte får vara med.
Det kändes lite paradoxalt att se en stor del av Sveriges musikelit och EMD i samma program.
Buhu för Grammis, tacka vet jag P3.

Extra cred till redigeraren eller vem det nu är som fixar och donar med grymt snygg klippning och specialeffekter på bilden. Skönt att inte bara ha Melodifestivalsfilmning på alla galor.

Style of Eye, som vann Årets Dans, tackade sin dotter Viska.
Nog för att udda namn har blivit en vardag, men Viska?
Ett väldigt vackert namn, men faktum kvarstår, udda.

Skrattade mest gjorde jag åt Lykke Li's manager, som läste ett tacktal från henne för Årets Pop, när hon vann Årets Nykomling. Höll helt klart med Anna Ternheims min som flimrade förbi.
Antingen så fanns det bara ett tacktal, och då var det kanske inte hans fel, men det vore mycket roligare om morgondagens headlines blir:
Han läste fel tacktal, utskrattad av 18 004 000.
(Julkalenderskillen hade en riktigt logisk ekvation.)


Jag tjänar pengar denna helg. Great!
Jag kommer säkert behöva dessa slantar i mars.
Att jobba på timmar suger när det kommer till löneutbetalning.
Annars är det nog den bästa arbetsformen, om man frågar någon som aldrig jobbat på fast lön.
Btw, ibland, host, när det blir lite segt med folk, letar sig miniräknaren fram.
Och om jag skulle jobba heltid, mån-fre 10-18, skulle jag tjäna runt 20 papp innan skatt.
Det kan man leva på.
Och med tanke på att skolan tar kol på alla som kliver in genom dörrarna, kanske det är värt det.

Fortfarande besviken att Annika Norlin inte har fått några priser, varken Grammis eller P3 Guld.
Men glad över att Kleerup inte fick några idag.

Och nu är det sovdags för oss tråkmånsar som jobbar och måste torka golven i affärn imorgon för att ingen har vett nog att gå en vända någon annanstans innan de kommer till oss. Det betyder att allt snöslask hamnar hos oss.
Buhu för det också.


Jag har startat med startkablar två gånger på fyra dagar.
(Dags att byta ut batteriet kanske?)
Minus & karossen.
Plus & plus.
Först den ledsna bilen, sen den hjälpsamma.
Om det sprakar lite, så är man på rätt väg.
Och man ska alltid vara snäll mot plus!
(På sist, av först och håll sig långt bort från minus!)

Yey.
Simma lugnt.

Internetshopping på en sovmorgon är egentligen inte alls något bra.

Skulle ha tränat med D imorse. Men det blev avbokat. Och varför gå och lägga sig igen när man redan är uppe och springer?

Detta resulterade i att jag har varit vaken sen halv åtta, och börjar om en timme.
Slöseri på sovtid, ja.
Potentiell pluggtid, nej.
Försöka lära mig F på gitarrtid, ja.
Internetshopping av skivor för 524:- tid, ja.

Suck.
Tack för tipset, M. (:
Det var snällt.
Det kanske skulle ha blivit ännu dyrare annars.
Men nu kommer i alla fall Maia Hirosawa, Håkan Hellström, Markus Krunegård, Timo Räisänen och Anna Ternheim dimpa ner i min brevlåda i veckan. Svensk musik är bra. Punkt.

Börjar bli dags att pallra sig till bussen i busvädret.
Ser inte fram emot det.
Men hallå, vi har ju teckenspråk idag!
Yippie-yey!
Och sen kör jag igång träningen igen.
Inte för att det är något nyårslöfte.
(Mitt nyårslöfte var bara att bli en bättre person.)
Utan för att jag simply inte har tränat sen november.
Och jag bli anfådd av att gå upp för mindre backar.


Simma lugnt.

2+1 väg och nedrans vajerräcken.

Gävle-Hudik.
Fy fasen vilken tråkigt stäcka!

Och ärligt talat, jag förstår inte poängen med 2+1 vägar. Det är helt otroligt idiotiskt och bidrar med tokomkörningar av stressade bilister när det finns diverse alldeles för långa långtradare på vägen. Pappa säger att de har räddat många liv. Okej, jag kan förstå att om man har räcken så kommer man inte någonstans om man skulle sladda till eller så, men saken är att det kräver en stor potion koncentration för att undvika räckena. Jag satt som på nålar Söderhamn - Gävle, främst för att det var mörkt och stänkte upp vägsalt och diverse vätskor, men också för att jag inte skulle göra som mina passagerare, somna.
Och att hålla sig vaken på motorväg en längre sträcka är ett hårt projekt.

Helgens kommentar:
Heja Morgan! Gud vad skönt att ingen bildskön idolfjolla kommer vinna i år! Heja Tippen!
- Mamma, apropå Morgan Allings Let's Dance debut i fredagskväll.  


Simma lugnt

Grammisgalan och P3.

Jag är lätt kär i P3. Dock är Mammas Nya Kille det värsta som finns.
Det är en hatkärlek.
Men jag tackar gudarna för att RixFM har försvunnit.
Klarar mig väldigt bra utan, tack.

Såg på Grammisgalan igår, och blev besviken på juryn. Man kan väl i alla fall tänka lite pedagogiskt?
Det är inte så snällt mot alla andra bra svenska artister att Kleerup "poliser-är-torra" vann alldeles för mycket.
Hm. Var tvungen att researcha lite grann, vad var det nu han vann igen?
Årets nykomling, kompositör och producent.
Tre stycken.
Okej, men det kändes som om han var uppe på den där scenen hela tiden.
My bad.
I vilket fall borde Annika Norlin ha vunnit fler än en.
Jag har inte lyssnat på Anna Ternheim så mycket, hon fick kvinnliga och album (som Hello Saferide borde ha fått), och tja. Kanske är värt en lyssning.
Winnerbäck borde ha fått årets liveakt. Snacka om att snålåka på en tant, Robyn. Inte snyggt.

Jag ska i alla fall inhandla några skivor  och upptäcka både nya och gamla artister såhär i början på året, av dessa artister:
Timo Räisiänen
Markus Krunegård
Anna Ternheim
Håkan Hellström
E.S.T (som förövrigt fick den mest välförtjänta grammisen, Årets jazz)
Hello Saferide
Bruce Springsteen
Trazan och Banarne
Kent

Man skola stödja och främja skapandet av den svenska musiken, speciellt med tanke på nya lagen om nedladdning i april. Men främst för att jag är oldfashion och vill kunna hålla i ett skivfodral medan jag lyssnar.
Dock kommer det bli en dyr start på året.
Sänk priser på cdskivor, tack.
Och återöppna Rocks i stan!
En Bengans skulle inte heller vara helt fel...


Simma lugnt

Nu ska jag satsa.

Okej. Nu får det vara nog med velande.
Punkt.
Jag ska satsa från och med nu.
Matte C, här kommer jag!
För dig behöver jag definitivt.
Om det så ska bli ett IG som jag läser upp nästa termin.

Problem numbero dos kvarstår.
Göteborg, Lund, Umeå eller Stockholmia?



Och nej, jag har inte gjort något som kan klassificeras som vettigt, kunskapsgivande, amitiöst, imponerande eller välgörenhetsaktigt idag heller. Damn.
Vilket innehållslöst och tråkigt Svenssonliv jag lever!

And guess what?
You don't want to hear about it.
Avslutar därför här och nu.

Återkommer när jag har blivit intressant och crazy igen.


Simma lugnt.

Kommer jag skriva 2008 i ett halvår, eller minskar inlärningstiden med åren?

Efter att ha sovit till elva-tolv både igår och idag, och spenderat hela gårdagen framför teven, bestämde jag mig för att rycka upp mig efter endast två timmar teve. In i duschen, på med kläder (ej mjukisoverall eller pyjamas) och gör något vettigt. Jag tänkte plugga. Såhär långt kom jag med den tanken. Till datorn.
Jullovet är helt enkelt inte ett plugglov. Dock, så måste jag göra geografi, och bevisa att jag faktiskt kan prestera.
Och PA skulle nog må bra av en insats..

Äsch, solen skiner och än så länge är vi lediga. Imorgon ska jag åka tåg. ^^
Gör vad du kan göra idag imorgon istället. Carpe Diem för fasen.
I want to suck the marrow out of life.
Skolarbete och teve är inte inräknade i det.


Simma lugnt.

RSS 2.0