Allmänbildning, Emil Jensen.

din arm är så nära min
har du bedömt avståndet fel
du viskar så tyst mot min hals
är du hes

alla andra har somnat här
det är bara du och jag
vem har du blandat ihop mig med nu

jag hör dåligt och jag fattar trögt
så ta mig nu om du vill ha mig här
jag har väntat
på nån sån som du
jag hör dåligt och jag fattar trögt
så säg nåt nu
och säg det högt och klart
jag kan vänta
och jag väntar nu

du ler mig i ögonen
vad är det som bländar dig
ljuset är släckt det har knappt börjat gry

din mun är så nära min
har du bedömt avståndet fel
ditt blod är så varmt mot min arm
är du sjuk

jag hör dåligt och jag fattar trögt
så ta mig nu om du vill ha mig här
jag har väntat
på nån sån som du
jag hör dåligt och jag fattar trögt
så säg det nu
och säg det högt och klart
jag kan vänta
och jag väntar nu

du måste ha missbedömt avstånden
du måste ha blandat ihop mig med nån
vad du än missbedömt,
hur du än, blandade, längre och närmre
och kom

jag hör dåligt och jag fattar trögt
så ta mig nu om du vill ha mig här
jag har väntat
på nån sån som du
jag hör dåligt och jag fattar trögt
så gör nåt nu
och gör det högt och klart
jag kan vänta
och jag väntar nu
väntar nu
väntar nu

-

Jag trodde aldrig att han skulle hamna här, men man ska aldrig säga aldrig.

Detta tog jag från en annan blogg. Rimmar fint och klingar falskt. Men hej, man är inte alltid på topp.

att man är övertygad om att man inte kan bli omtyckt, även fast man har någon som sitter jättenära och det är mitt i natten.

I bakartagen, och pluggpluggplugg.

Jag har bakat muffins idag. (: Gröna, rosa, gula och vanliga.
De blev jättefina. ^^
Att baka med karamellfärg är helt klart att rekommendera, för det blir så otroligt mycket roligare. Dock blir det kladdigare också, men det är värt det. (:

Jag och F bakade med karamellfärg för ett bra tag sen. De blev finare, faktiskt. Det blir bättre med en F med.



I förgrunden gröna, och i bakgrunden gula och röda.
Mina blev rosa. Färgen tog slut..


Nu ska jag skriva ett argumenterande tal, skriva ner min kunskapsteori, skriva en debatterande essä om återinförandet av spårvagnar i stan, skriva om Aralsjön, läsa ut The God of Small Things och göra en uppgift i teckenspråkshäftet.
Jag har i och för sig imorgon på mig också. Men bättre om det blir gjort idag.

Effektivitet, här kommer jag!

Simma lugnt
K


Allmänbildning, Sara Kadefors.

HÄNGA UT - Ur manus.


"Jo, säg som det är, du skulle gilla det! Du skulle gilla att jag ville veta vart du skulle gå hela tiden, att jag höll på och ringde och ville ha kontroll. Du skulle gilla att jag hade åsikter om dina kläder och ditt sätt och... Fan, man skulle kanske börja slå brudar på käften. Köra lite hårda tag så där. Trycka upp tjejer mot väggen och ta dom mellan benen. Flirta med allt och alla, försvinna i perioder, lova saker och inte hålla dom, dyka upp oanmäld och vara coolast i stan, kanske helt påtänd och oberäknelig och jävligt spännande. Va?"

/.../

"Jag glömde säga vad man kan göra mer när man dricker te... Man behöver inte prata. Man kan lyssna på musik. Man kan sitta och stirra framför sig och peta näsan, eller... Man kan äta glass! Man kan lägga sig på sängen med kläderna på, eller av. Man kan få ett täcke om man fryser, eller inte om man inte fryser. Man kan berätta vad man drömde. Någon kan lyssna. Man kan strunta i att berätta. Någon kan fråga och tycka att det är okej att man inte svarar. Man kan somna om istället. Bredvid någon. Bredvid den som man skulle dricka te med."

-

Bra pjäs. Varierande. Aktuell. Sockersöt ibland. Bra.



Höstlov=vila? Inte riktigt då.

I'll always be your friend, until the end.

Fasching. ^^ Mmm. Underbart ställe.
Det ser ur som man föreställer sig en riktig jazzklubb. Tegelstensväggar, mörkträ, en bar i varsitt hörn, några bord med stolar charmigt ihopträngda och en balkong med alldeles för lågt i tak. Mitt i alltihopa en scen, och då menar jag verkligen mitt i alltihopa, för det är inte speciellt upphöjt eller i ett eget hörn. Musikerna är så nära inpå som det går.
Dit ska vi gå fler gånger.

Rigmor var, som alltid, bra. Jag kom på efter ett tag att jag faktiskt somnade på hennes konsert i konserthuset där hemma. Det är inte det att hon är dålig, utan att jazz är så. Om du inte är helt klarvaken, blir man ite sömnig av jazz. Jag kom också att tänka på vad vi sa för något år sen i storbandet.
- Det är jättekul att spela jazz, men sjukt tråkigt att lyssna på.
Nog för att alla inte håller med om sista delen på den definitionen, men jazz måste vara riktigt varierat, och lite mer upptempo jazz, mot funk och blues, ibland för att man ska hålla intresset att titta på det. Att ha det som bakgrundsmusik när man sitter och softar på kvällen, helt underbart. Men jazzkonsert, njae. Som sagt, mycket variation, och det är det bästa du kan gå på. Men om man bara kör softjazz i två timmar, tja, det blir lite långrandigt.

Hon hade dock en riktigt grym trummis igår, drog av ett hejkomochhjälpmig solo. En annan stod och bara gapade.


Så en lyckad storstadskväll, helt klart. Hade vi beställt bord och käkat på Fasching hade det varit ännu bättre, för maten såg riktigt god ut. Men helt klart lyckat.
Att man sen stannade på Clarion Hotel Sign, som var riktigt snyggt, stilrent och classy, drog inte precis ner omdömet. Det gjorde däremot kvällens sista stopp, Burger King. Jag blev påmind om varför jag inte äter hamburgesas längre. Det är fasen inte gott.


Nu ska vi dra mot Naturhistoriska och återuppliva lite barndomsminnen. (:

Simma lugnt.
K.

Storstadsliv.

Här sitter en annan, i en utsiktslägenhet i Sthlm och laddar. Ikväll är det Fasching som gäller.

För er som inte ännu har bekantat er med detta fenomen, (som just är bara ett fenomen för mig än så länge, men soon to become reality) kan jag berätta att på Kungsgatan 63 i ovan nämnd stad ligger en jazzklubb som heter Fasching. Dit ska jag och pappa idag. Och lyssna på den söta fröken fräken Rigmor Gustafsson från de värmländska skogarna.

Meanwhile, är resten av familjen på musikal på Intiman.
Vi drog det längsta strået. Helt klart. ^^


Idag var en riktigt skön dag, en sån där dag då man egentligen skulle ha tagit en riktigt långpromenix runt vattnet och i skogarna. Istället låg vi kvar i sängen ett bra tag. Min säng är skönare när du ligger bredvid. De närmaste nätterna kommer tillbringas på luftmadrass. Min rygg kommer verkligen må bra efter denna tripp.

Jag blivit en erfarenhet rikare idag också. Jag har kört trefiligt, och hela vägen från oss till Kista Galleria. (:
Sen fick pappa ta över. Köra i Sthlm tänker jag då inte göra frivilligt. Så det så. Det är tillräckligt stressande att köra i Gävle i rusningstrafik. Puh.
Jag vill bara ha det där jävla körkortet nu.
 

Aja,
simma lugnt people.

Now, let's go jazzclubbing. (:

Cause I miss you on a sunday, your smile.

Musiken är tillbaka i mitt liv. ^^

Jag har fått låna en gura, en riktig gura med strängar och allt (:
Och D låter bra, nu när jag äntligen har överbemannat den och lyckats stämma herr Gura något så när.
C låter däremot väldigt skumt. Hm. Det kanske tar sig.

Det är väldigt kul. Och på förhand varnar jag, och ber om ursäkt till, alla som kommer vistas i vårt hus de närmaste veckorna.

Plugga? Nej, jag ska lära mig spela gitarr!

Simma lugnt
K


Allmänbildning i sex och samlevnad.

För ett hälsosamt förhållningssätt till sex och samlevnad i ett äktenskap, följer ett urval av Ruth Smythers råd för nygifta unga kvinnor.

" Den smarta hustrun tillåter maximalt två korta sexuella kontakter i veckan. Allt eftersom åren går bör hon försöka få också den frekvensen att minska. Spelad sjukdom, trötthet och huvudvärk är de smartaste sätten att uppnå detta."

 "En självisk och sensuell make kan lätt få övertag över sin fru. Glöm därför aldrig detta grundläggande råd: ge lite, ge sällan och framförallt ge motvilligt. Annars kan ett i övrigt respektabelt äktenskap lätt förvandlas till en orgie i sexuell lust."

"En smart hustru gör det till en regel att aldrig visa sin nakna kropp för sin man, eller låta honom visa sin nakna kropp för henne".

"Många män får sin mesta sexuella tillfredsställelse precis efter sexakten då de känner sig lugna och helt avslappnade. Därför måste hans hustru se till att det inte blir någon lugn och skön stund för honom efteråt. Annars kommer han snart att känna sig uppmuntrad att försöka igen."

"När maken får sin vilja fram ska hustrun ligga så stilla som möjligt. Kroppsrörelse kan uppfattas som sexuell upphetsning av den optimistiske maken. Sex ska, när det inte kan undvikas, endast praktiseras i  totalt mörker."

" Gräl och tjat och gnabb har visat sig väldigt effektivt sent på kvällarna då mannen vanligtvis brukar försöka få sin vilja fram. Börja gnabba med honom ungeför en timme innan han brukar försöka förföra dig."

" De flesta män är av naturen perverterade, och kommer om de ges minsta chans vilja ha de mest avskyvärda sexakter som till exempel att genomföra sexakten i olika positioner."

"Vid det tionde bröllopsdagen har många hustrur klarat av barnafödandet samt klarat av det ultimata målet att avsluta all sexuell kontakt med maken".

-

1894 kan inte ha setts som ett bra år ur mäns synpunkt.
Enjoy.

Hello, Hello Saferide, I've just discovered you!



Som vanligt är jag lite efter när det kommer till att upptäcka artister. Men bättre sent än aldrig.
Enjoy.

Ett borttappat lösenord var egentligen en felstavad mailadress.

Jag försökte och försökte. Men lika fullt så gick det inte. Jag provade allt.
Tillslut kom jag på det.

Råd till världen: Byt aldrig mailadress. Det krånglar till allt.

Idag är det ledigt från skolan. Så, som det normala tonåring jag är, sitter jag och googlar på spårvagnstrafik och mailar Svenska Spårvagns Sällskapets Gävleavdelning. Jag läser också igenom ett häfte från Uppsala Universitet om Intryck och Avtryck för att skriva ett femminuterstal. Om jag har tid ska jag också ringa runt till alla Gävle klubbar, och skriva ett nyhetsblad. Samt göra en pjäsanalys. Och skriva en uppsats om Aralsjön. Och läsa The God of Small Things.
Ska jag också jobba senare idag? Yesbox.
Har jag något liv? Nope.

Aja, nu ska jag fortsätta med det, och kanske göra lite mellanmål. Har ju ändå varit vaken sen halv åtta liksom.

Simma lugnt.
K

Stressveckan är snart slut, och då börjar en till.

Nej, jag har verkligen inget vettigt att skriva om.

Jag
vill
bara
att
gymnasiet
ska
ta
slut

N.
U.


Nu ska jag tillfredsställa min lärare genom att få ångest under lektionen. Det är nämligen hennes mål med att prata om kunskapsteorin. Att vi alla ska få ångest.
Jag beundrar henne.



Helg, finally.

Äntligen fredag. Kan andas ut lite grann.
Även om dagen inte alls gick som den skulle och jag är skitarg på mig själv.
Det är i alla fall inte skola under helgen.

I helgen ska jag roa mig med att läsa ut Brott & Straff. Den börjar bli riktigt intressant, men delvis riktigt brutalt äcklig. Jag är inte riktigt van med verkliga verklighetsbeskrivningar, men börjar vänja mig nu. När Brott & Straff är klar, ska jag hugga in på Arundhati Roy "The God of Small Things". Vet inte ens vad den handlar om.
Sen blir det boken som jag verkligen vill läsa, "Lycky Jim" av vadhannuheter. Det är inför CAE testet. Och boken är inte en tjock, dammig, 1800-tals bok med jobbig gammaldagsengelska. Det är en 1950-tals bok som påstås vara rolig. Och helt nyinköpt. Bara för vår skull. (:

När vi ändå är inne på böcker vill jag verkligen att alla ska läsa "En bön för Owen Meany" av John Irving. Helt underbar bok jag läste i ettan, och som jag ska inhandla för att kunna läsa en gång till, och en gång till, och en gång till, och en gång till. Love it.
Frank McCourt är också en superbra författare. Och Khaled Husseini. Och Johanna Nilsson. "Genom tavlan ut ur bilden" har jag läst för många gånger.  "En mus för alla tider" är en mysig bok det med. Och "Alkemisten".
Jag skulle kunna fortsätta för länge. Men jag ska jobba imorgon. Bland böckerna. ^^

Jag har också allvarligt börjat fundera på om bibliotekarie är ett bra yrke. För att ströva omkring bland böcker hela dagarna har jag verkligen ingenting emot. (:


Nu är det god natt som gäller.
Jag ska genomgå 5-6 sömncyklar och REM-sömn. Så det är bäst man börjar i tid.


Simma lugnt.

RSS 2.0